Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNVD leden beslissen mee over de tweede bijzonder hoogleraar Diëtetiek

NVD leden beslissen mee over de tweede bijzonder hoogleraar Diëtetiek

Vrijdag 17 december 2021Afbeelding NVD leden beslissen mee over de tweede bijzonder hoogleraar Diëtetiek

Na het aanstellen van een eerste hoogleraar zijn we begonnen met het proces rondom de tweede hoogleraar. In 2019 werd besloten dat deze binnen het Radboudumc zou worden aangesteld. We vinden het enorm belangrijk dat diëtisten zelf kunnen meepraten bij het vaststellen van de onderzoeksopdracht en in de benoemingsprocedure. De instelling van de tweede hoogleraar is immers tot stand gekomen door de steun en inbreng van de leden van de NVD.

Marteke van Beek, Manager Kennis Kwaliteit en Onderzoek van de NVD (per 15 januari) en Marjo Peters, manager afdeling diëtetiek aan het Radboudumc, sturen het proces aan samen met een  wervingscommissie die is samengesteld uit deelnemers vanuit het Radboudumc en vanuit de NVD werkveldcommissies. Namens de NVD zijn dat: Elles de Bruin (bestuur NVD), Dieneke in ’t Veld (Commissie DIEK), Miranda Kienhuis (Commissie Eerste Lijn), Herma Hollander (OHDAZ)  en Joyce Vink (DGO).

Planning en profiel

In januari 2022 zal de wervingscommissie de verdere planning en het profiel vaststellen, waarna gepromoveerde diëtisten een uitnodiging kunnen verwachten. Het profiel wordt opgesteld aan de hand van de onderbouwing van de leerstoel vanuit het Radboudumc, de nieuwe visie van de NVD ‘De Diëtist en de Diëtetiek in 2030”’ en de kennisagenda diëtetiek van de NVD.

De benoeming advies commissie (BAC) van het Radboudumc, hoogleraren Radboudumc onder leiding van voorzitter Kees van Laarhoven, aangevuld met bijzonder hoogleraar Diëtetiek Marian de van der Schueren (WUR), zal de gesprekken voeren met kandidaten, toetsend aan het vastgestelde profiel en de opdracht. We houden jullie op de hoogte van het proces en hopen snel de nieuwe hoogleraar bekend te maken.