Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNVD aanwezig op Prehabilitatie Congres
Voedingszorg is pijler onder prehabilitatie

NVD aanwezig op Prehabilitatie Congres

Vrijdag 9 september 2022Afbeelding NVD aanwezig op Prehabilitatie Congres

Het tweede Nationaal Prehabilitatie Congres vond plaats op 8 september 2022 in Eindhoven. De NVD was daarbij.

Veel partijen werken hard om prehabilitatie een vaste plek in de gezondheidszorg te geven. Op de congresdag stonden in de verschillende sessies voedingszorg, beweging, mentale zorg en de bekostiging en organisatie van programma’s centraal.

Samen met beweging is voedingszorg de pijler onder prehabilitatie.

Bianca Rootsaert, directeur NVD

Marian Kaljouw van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) benadrukte het belang van prehabilitatie als een van de instrumenten om de zorg betaalbaar te houden. Vanuit de diëtetiek waren er verschillende sessies over triage, het nutritional asessment, eiwitsuppletie. Verder werd er casuïstiek besproken door Cathrin Van Erven, Mirjam Holverda, Sin Wun Wong en Monique van Asseldonk onder leiding van Sandra Beijer. Laatstgenoemde is tevens voorzitter van de NVD-werkgroep prehabilitatie, die de NVD ‘Leidraad Prehabilitatie Diëtetiek’ schreef.

Duidelijk werd dat het hoogcomplexe voedingszorg is, waarbij geen casus dezelfde is. Bianca Rootsaert, directeur NVD: “samen met beweging is voedingszorg de pijler onder prehabilitatie. Als NVD zullen wij ons, samen met onze leden, en partners inspannen om de kennis, kwaliteit en de organisatie van deze innovatieve zorg een stap verder te brengen”.

Het congres werd georganiseerd door Máxima MC, de Stichting Fit4Surgery en de Werkgroep Prehabilitatie.