Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNederlandse diëtisten brengen bezoek aan België
Het 6x6-dieet valt ook in België in de smaak

Nederlandse diëtisten brengen bezoek aan België

Vrijdag 28 oktober 2022Afbeelding Nederlandse diëtisten brengen bezoek aan België

Op uitnodiging van de Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten zijn een aantal Nederlandse diëtisten eind september naar België afgereisd. Ze praatten onze zuiderburen bij over het koolhydraatarme, zogeheten 6×6-dieet.

De Nederlandse diëtisten, werkzaam bij Dieetzorg Friesland, zijn goed ingevoerd in het koolhydraatarme dieet. Ze hebben er een groep diëtisten van de Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten (VBVD) over bijgepraat. De Vlaamse diëtisten hadden van het 6×6-dieet gehoord tijdens de Nederlandse Diëtistendagen 2021.

6×6-dieet

Het 6×6-dieet wordt ingezet bij insulineresistentie. Het gaat hierbij om mensen met overgewicht en een te grote buikomvang, al of niet gecombineerd met diabetes type 2 of andere comorbiditeit. Dit is een groep mensen die meestal slecht afvalt bij een voedingsadvies volgens de Schijf van Vijf.

In de eerste fase van het 6×6 dieet mag je 6 keer per dag 6 gram koolhydraten eten. Doordat het dieet eiwitrijk is en in de eerste fases geen vetbeperking heeft, kunnen de mensen het dieet goed volhouden. De resultaten zijn goed. Na 1 jaar zien we gemiddeld 9 kg gewichtsafname, meer dan bij andere diëten. En cliënten kunnen hun diabetesmedicatie afbouwen.

Boek

Over het 6×6-dieet is een boek verschenen met uitleg over het dieet en veel recepten. Het boek ‘6×6 dieet, in 3 fases naar een gezonde leefstijl’ is te bestellen op de website www.6x6dieet.nl en fysieke boekwinkels. Het materiaal voor professionals is alleen via de website te koop.

Op de foto: Wilma Bouwman en Alie Laurens, Dieetzorg Friesland