Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackEen nieuw Zakboek Diëtetiek
De compleet herziene uitgave is beschikbaar!

Een nieuw Zakboek Diëtetiek

Donderdag 27 augustus 2020Afbeelding Een nieuw Zakboek Diëtetiek

Gisteren verscheen de compleet herziene uitgave van het Zakboek Diëtetiek. Het zakboek is sinds het verschijnen in 2014 zes keer herdrukt en is inmiddels een begrip bij diëtisten en diëtisten in opleiding.

Inhoud Zakboek Diëtetiek

Het Zakboek Diëtetiek is geschreven om de diagnostiek en evaluatie van de diëtistische behandeling te verbeteren en eenvoudiger te maken. De veel gebruikte informatie is gebundeld in een boekje dat past in de doktersjas en dat de diëtist altijd bij de hand kan hebben. Op de website www.zakboekdietetiek.nl zijn de berekenmodules en de links naar de vragenlijsten, rapporten en fact sheets te vinden.

Het bevat informatie over antropometrie en voedingstoestand, het meten van de lichaamssamenstelling en de functie, energie en eiwitbehoefte, macro- en micronutriënten, vocht, smaak, vertering en absorptie, meten van verliezen, interpretatie van laboratoriumwaarden, classificaties van ziektes, interactie van medicatie en voeding en het meten van de psychische en sociale status.

Wat is er anders in de nieuwe editie?

De huidige versie is volledig geüpdatet volgens de nieuwste richtlijnen en inzichten en is in vele opzichten uitgebreider dan de oorspronkelijke uitgave. De nieuwe GLIM criteria voor ondervoeding en de sarcopenie criteria zijn uiteraard toegevoegd. Verder is de antropometrie uitgebreid met meer metingen, meer normaalwaarden en zijn andere normaalwaarden geactualiseerd. De informatie over nutritional assessment komt uiteraard helemaal overeen met de standard operating procedures van het Nutritional Assessment Platform. Om het boek ook voor Vlaamse diëtisten optimaal bruikbaar te maken zijn ook de Vlaamse richtlijnen en normaalwaarden in de nieuwe editie opgenomen.

De nieuwe editie richt zich volledig op de diagnose en behandeling van volwassenen. Voor kinderdiëtetiek wordt verwezen naar de recent uitgekomen Dietetic Pocket Guide Paediatrics.

Auteurs en reviewers

Dit werk is tot stand gekomen door de bundeling van kennis en kracht van alle medewerkers van de afdeling Diëtetiek en Voedingswetenschappen van het Amsterdam UMC met Hinke Kruizenga en Nicolette Wierdsma als leading ladies. In het voorwoord sluiten Liesbeth Schuijs en prof. Peter Weijs af met hun motto:

Kennis is macht maar kennis delen is kracht

Early bird aanbieding!

Het Zakboek Diëtetiek is tot 1 oktober 2020 voor €32,50 hier te bestellen. Daarna kost het boek €37,50.

De early bird-aanbieding van €37,50 voor €32,50 is voor NVD-leden geldig tot 1 januari 2021!

Call to action afbeelding

Ga naar de website van Zakboek Diëtetiek

Call to action afbeelding