Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackMethodologie voor voedselconsumptieonderzoek

Methodologie voor voedselconsumptieonderzoek

Zaterdag 26 september 2020Afbeelding Methodologie voor voedselconsumptieonderzoek

Hoe meten we de voedingsinname?

Voor professionals zoals diëtisten is er op 29 oktober 2020 de mogelijkheid om bij te scholen op het doen van wetenschappelijk onderzoek tijdens de cursus Methodologie voor voedselconsumptieonderzoek. Cursusleider is dr. Jeanne de Vries, werkzaam voor de leerstoelgroep Human Nutrition & Health van Wageningen University & Research.

Het doel van deze cursus is om de algemene principes van de verschillende onderzoeksmethoden en hun meetfouten, het kiezen van een methode voor een bepaald doel én evaluatie en interpretatie van de gegevens, uiteen te zetten. Na afloop van de cursus kan de (aspirant) onderzoeker de leerstof toepassen in het eigen onderzoek. De sprekers zijn: dr. Jeanne de Vries, Paul Hulshof Msc, dr. Elske Brouwer, dr. Marga Ocké en Prof. Edith Feskens.

De organisatoren van deze cursus zullen binnenkort over dit onderwerp ook een aantal overzichtsartikelen publiceren in het NTVD.

Het complete programma ziet u in de flyer, die ook te downloaden is op de cursuspagina. Het seminar kost €395 en biedt 7 accreditatiepunten (ADAP).