Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackOud-NTvD-hoofdredacteur Marian Donker overleden

Oud-NTvD-hoofdredacteur Marian Donker overleden

Woensdag 30 maart 2022Afbeelding Oud-NTvD-hoofdredacteur Marian Donker overleden

Op 26 maart is op 84-jarige leeftijd oud-NTvD-hoofdredacteur Marian Donker overleden.

Marian Donker heeft veel voor het, toenmalige Nederlands Tijdschrift voor Diëtisten betekend. En gezien de passie en tijd die zij erin heeft gestoken – en naar wij ook van haar familie begrepen hebben – betekende het vakblad van onze vereniging ook veel voor Marian.

Verschil gemaakt

Bij het 75-jarig jubileum van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten in 2016 interviewden wij prominente NVD-leden; de mensen die écht een verschil hebben gemaakt in onze vereniging. Marian mocht in dat rijtje uiteraard niet ontbreken. Zij was hoofdredacteur van ons vakblad van 1984 tot 2002. Dit interview geeft een goed beeld van Marian: haar inzet, haar gedrevenheid, haar hoge standaard én haar bescheidenheid.

Dankbaar

Wij wensen de familie van Marian veel sterkte met dit verlies, en hopen dat de dankbaarheid voor de bijdrage die Marian aan de diëtetiek heeft geleverd voor hen een – bescheiden – troost mag zijn.   

Als u uw medeleven wilt betuigen, kan dit per e-mail via de NTVD-redactie: redactie@nvdietist.nl. Wij zorgen dat dit bij de familie terechtkomt.

De crematie vindt maandag 4 april plaats in Amsterdam.
(Oud-collega’s die afscheid willen nemen, zijn welkom.)

Het adres voor kaarten:
Keti Donker (dochter)
Nieuwe Rijn 7
2312 JB Leiden