Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackProgramma organisatiegraad: doe je mee?

Programma organisatiegraad: doe je mee?

Maandag 10 januari 2022

Het programma Organisatiegraad helpt nieuwe en bestaande regionale samenwerkingsverbanden en netwerken met hun organisatie. Met een multidisciplinair plan, het opzetten van een netwerk of naar een volgende stap.

In het programma wordt mandaat georganiseerd voor de paramedie, zodat zorgvraagstukken in de regio gezamenlijk kunnen worden aangepakt. We stellen steeds de vraag: wat wil je met de samenwerking bereiken? Het programma is een initiatief van: het Ministerie van VWS, PPN, PFN, ZN, NZa, KNGF en SKF.

De dialoogsessies

Kennis ophalen, kennis delen en inventariseren wat er nodig is om de organisatie van samenwerken landelijk goed neer te zetten. Dat was het doel van de dialoogsessies. Voor jou, of andere paramedici en zorgprofessionals. Per regio waren er twee bijeenkomsten waarin de betrokken samenwerkingsverbanden met elkaar spraken. De eerste bijeenkomst was voor de samenwerkingsverbanden zelf. Bij de tweede sessie sloten ook stakeholders aan. Deze sessies werden goed bezocht, zo kregen we een duidelijk beeld voor de vervolgstappen van het programma.

Wat is de volgende (of eerste) stap voor jouw netwerk of samenwerkingsverband?

Dankzij de pilot en dialoogsessies weten we wat de ambities en wensen zijn van de samenwerkingsverbanden die meewerkten aan de pilot.

Deze onderwerpen horen bij dat vervolg:

  • Ondersteuning aan netwerken en samenwerkingsverbanden: bij het oprichten, professionaliseren, ondersteunen (via de ROS) en verbinden.
  • Trainingen.
  • Toegang tot het community-platform ‘Samen sterk in de regio’.

Het programma Organisatiegraad wordt nu landelijk uitgerold. Daarvoor kunnen netwerken en samenwerkingsverbanden zich aanmelden. Want, wat is de volgende (of eerste) stap voor jouw netwerk of samenwerkingsverband? Werk mee aan het programma of bekijk eerst de website met meer informatie. Zo maken we er samen een succesvol programma van.

Meld je aan en doe mee!

Wil je eerst meer weten over het programma? Bekijk de website www.organisatiegraad.nl.