Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackWineke Remijnse nieuwe Executive Director EFAD

Wineke Remijnse nieuwe Executive Director EFAD

Dinsdag 31 augustus 2021Afbeelding Wineke Remijnse nieuwe Executive Director EFAD

Op 1 september 2021 heeft Wineke Remijnse de NVD verlaten. Ze gaat aan de slag als Executive Director bij de EFAD, de federatie van Europese diëtistenorganisaties en volgt daarbij Judith Lidell op. Als NVD feliciteren we haar van harte met deze nieuwe uitdagende stap, die recht doet aan haar ambities, kennis en vaardigheden. Het is fijn dat ze al haar ervaring blijvend kan inzetten voor alle diëtisten in Europa (en de wereld) én voor ons, want de NVD is aangesloten bij EFAD.

Ze verlaat de NVD, maar echt afscheid hoeven we dus niet te nemen van deze alom zeer gewaardeerde medewerker, die tot nu toe veel voor de diëtietiek heeft betekend; en dus nog zal betekenen!

Wineke is sinds 2002 in dienst bij de NVD; heel veel van jullie kennen haar en hebben met haar gewerkt. Altijd met het belang van de diëtist voorop zat ze aan tafel in overleggen en besturen. Geen onderwerp ging ze daarbij uit de weg; tarieven, richtlijnen, kwaliteit van zorg en onderzoeksaanvragen. 

Maar ook als directe collega zal ze enorm gemist worden. Als gezellig persoon, vraagbaak en teamspeler. Want de gedrevenheid van Wineke is ongekend, zo ook bij NVD-uitjes. Ze was (voor de tv maar ook in Den Bosch), de grootste en fanatiekste Wie is de mol-fan, ze wilde in de tuktuk-tocht ook zeker – met gevaar voor eigen leven en dat van haar teamgenoten – (letterlijk en figuurlijk) als eerste eindigen en ook met de boottocht in de Biesbosch had haar team de meeste vragen goed én had ze onderweg ook nog de meeste sociale contacten gelegd.

We danken Wineke voor haar enorme inzet en persoonlijkheid, en wensen haar veel plezier en succes in de toekomst!  


Meer informatie over hoe we afscheid gaan nemen van Wineke volgt later.

We gaan er uiteraard voor zorgen dat er een goede opvolger komt.