Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackDeclareren Covid herstelzorg

Declareren Covid herstelzorg

Vrijdag 11 februari 2022Afbeelding Declareren Covid herstelzorg

Er gaat nog steeds het een ander niet goed bij het declareren van code 95. De declaraties vielen eruit en werden niet vergoed. Met name bij VGZ was dit het geval. Wat te doen?

We hebben contact gehad met VGZ en het bleek niet goed in de systemen te staan. Dat is inmiddels verholpen. Het betekent dat je de afgekeurde declaraties opnieuw moet indienen.

De regelgeving rondom de Covid herstelzorg declaraties met diagnosecode 95:

  • Code 95 in combinatie met de prestatiecodes herstelzorg, de 6100 serie: als er daadwerkelijk sprake is van herstelzorg. Aanspraak is 7 uur.
  • Code 95 in combinatie met reguliere prestatiecodes, de 6000 serie: als iemand te laat is voor de herstelzorg (restklachten na 6 maanden) , maar nog wel diëtetiek nodig heeft. Aanspraak is 3 uur.

Een ander probleem is dat de diagnosecode 95 in combinatie met de reguliere prestatiecodes (de 6000 serie) niet werden geaccepteerd bij VGZ en Zilveren Kruis. ZN heeft hierop actie ondernomen en verwijst naar de officiële publicatie hierover.

De bedoeling is dat bij de COVID-herstelzorg aanspraak de COVID prestaties worden gebruikt, en bij zorg uit de reguliere aanspraak de reguliere codes. In beide gevallen is de COVID diagnosecode toegestaan. Stapelen van aanspraken is niet toegestaan.