Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackParamedici eerste lijn toch niet eerder een boosterprik

Paramedici eerste lijn toch niet eerder een boosterprik

Vrijdag 3 december 2021Afbeelding Paramedici eerste lijn toch niet eerder een boosterprik

Op basis van communicatie vanuit VWS mochten  we er van uit gaan dat alle paramedici, en dus ook diëtisten in de eerste lijn in aanmerking zouden komen voor een boostervaccinatie, nadat eerst zorgmedewerkers in instellingen deze prik zouden hebben gekregen.

Onacceptabel

Omdat er toch onduidelijkheid ontstond heeft het ministerie van VWS laten weten dat alleen een beperkte groep zorgverleners (ziekenhuispersoneel e.d.) in aanmerking komt voor de boosterprik ondanks de belofte van de minister dat alle zorgverleners boven de 18 jaar versneld recht hebben op de boosterprik. Voor de NVD en andere paramedici, zoals ook fysiotherapeuten,  is dit onacceptabel. Diëtisten kunnen weliswaar in veel situaties afstand houden, maar bij kinderen of kwetsbare ouderen in bijvoorbeeld de thuissituatie is dat soms niet mogelijk.

Karen Plantinga, belangenbehartiger NVD: ‘Dietisten zijn paramedische zorgverleners en hadden,  op basis van de informatie van VWS,  in aanmerking moeten komen voor een versnelde boosterprik. We gaan samen met de andere paramedici in gesprek met VWS.’