Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackStageplaatsen gezocht
Een frisse blik op voeding

Stageplaatsen gezocht

Donderdag 19 november 2020Afbeelding Stageplaatsen gezocht

Studenten Voeding en Diëtetiek kunnen niet wachten om de kennis van de opleiding toe te passen in de praktijk. Onmisbaar hierin zijn praktijkplekken waar diëtisten en voedingsdeskundigen met hun expertise aan de slag gaan.

Begin van dit studiejaar plaatsten wij een oproep voor stageplaatsen. We hebben daar een aantal mooie reacties op gehad, waarvoor dank, maar we komen nog stageplaatsen tekort.

Veel mogelijkheden

In het tijdperk waarin we leven zijn er ook binnen de stagebegeleiding veel mogelijkheden. Dit hebben we de afgelopen periode bij verschillende stages ervaren. Ondanks de coronamaatregelen maakten het internet en de telefoon het alsnog mogelijk om de stage al dan niet aangepast voort te zetten. Wij hebben er vertrouwen in dat we uitdagingen als deze in de toekomst met elkaar kunnen blijven overwinnen. De opleiding is uiteraard meer dan bereid om mee te denken over hoe stages (aangepast) door kunnen gaan.

Werk je niet fulltime en kun je maar voor een paar dagen per week een stage aanbieden? Ook dat is een optie en zelfs meer dan welkom!

Naast het cliëntencontact kan de student ingezet worden voor het uitvoeren van diverse opdrachten in het belang van de praktijk of instelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Ontwikkeling van voorlichting over online/telefonische consulten, stappenplan ‘Hoe werkt beeldbellen?’ Tips en Tricks
  • Optimalisatie van (online) voorlichtingen: hoe zou u online voorlichtingen kunnen inzetten in uw praktijk?
  • Clienttevredenheidsonderzoek; eventueel naar de ervaring/tevredenheid van telefonische consulten of beeldbellen
  • Opzetten van een social media contentkalender
  • Ontwikkelen van weekmenu’s

Voordelen

De opleidingen zijn continu in ontwikkeling en dat maakt het mogelijk dat studenten uit alle jaren breed inzetbaar zijn in uw praktijk of organisatie. Naast wat extra handen (en punten voor het kwaliteitsregister) is de frisse blik van de studenten van toegevoegde waarde: ze zijn goed op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen het vakgebied, kunnen nieuwe ideeën en inzichten introduceren en weten vaak alle ins en outs van digitale media. Daarnaast kunnen studenten werk uit handen nemen.

Oproep

Wil jij een stagiaire begeleiden in zijn/haar weg naar een succesvolle carrière of heb je vragen? Neem dan contact op met de stagecoördinatoren van de opleiding, ze helpen je graag verder!

HAN: Aukje Faber (06-55240694) en Suzan Diender (06-15634279) praktijkbureau.voeding@han.nl

HHS: Marianne Goedhart – van der Pijl en Ruth van Ingen Schenau (stagebureau-vd@hhs.nl)

Hanze: Maaike Roemeling-Walters en Esther van Nieuwenhoven sagzstagvd@org.hanze.nl

HvA: Suzanne van der Plas (06-21158154) stage.voeding@hva.nl