Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackDienstwijzer Diëtetiek Ziekenhuizen geüpdatet

Dienstwijzer Diëtetiek Ziekenhuizen geüpdatet

Vrijdag 15 december 2023Afbeelding Dienstwijzer Diëtetiek Ziekenhuizen geüpdatet

De commissie Diëtisten In de Kliniek (DIEK) overlegt een aantal keren per jaar met de Belangenbehartiger Instellingen van de NVD. Samen hebben zij in het afgelopen jaar de Dienstwijzer Diëtetiek Ziekenhuizen (DDZ) geüpdatet.

De DDZ is ontwikkeld om diëtisten in ziekenhuizen te ondersteunen bij de communicatie met het management van hun organisatie. In de DDZ staan, in managementtaal, omschrijvingen die gebruikt kunnen worden voor de positionering van de ’ziekenhuis’ diëtist in de eigen organisatie.

De DDZ beschrijft niet hoe het moet, maar hoe het zou kunnen en wat er mogelijk is. De DDZ is niet geschreven om als een integraal document aan anderen te overhandigen. Het zijn bouwstenen waarmee eigen documenten opgebouwd kunnen worden. 

Zodra de DDZ helemaal klaar is, zullen we hem plaatsen op de NVD website. Dit gaan we vervolgens delen met onze NVD-leden via de NVD Nieuwsbrief. De NVD bedankt de DIEK-leden, Ingrid de la Combe, Marjo Peters, Christine Richter Uitdenbogaardt, Dieneke in ’t Veld en Sandra Visser, voor hun inzet in 2023!