Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackKabinet stelt tot €108 miljoen beschikbaar voor meer technologie in zorg
Digitale en hybride dieetbehandeling wordt steeds belangrijker

Kabinet stelt tot €108 miljoen beschikbaar voor meer technologie in zorg

Dinsdag 23 april 2024Afbeelding Kabinet stelt tot €108 miljoen beschikbaar voor meer technologie in zorg

Het kabinet trekt de komende jaren €108 miljoen uit voor digitalisering in de zorg. Voorbeelden hiervan zijn beeldzorg en het automatisch aanreiken van medicatie met een medicijndispenser. Dit kan ook voor diëtisten van belang zijn.

Minister Helder biedt vandaag de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) ter publicatie aan. De 1e aanvraagperiode loopt van 14 mei tot 20 december 2024. In 2025 wordt de regeling nogmaals opengesteld. De bijbehorende projecten kunnen daarna nog 3 jaar worden voortgezet.

Aanvraag kan via regionaal samenwerkingsverband

Aanvragers kunnen ten hoogste € 25.000 ontvangen voor het opstellen van een strategie en het ontwikkelen van een implementatieplan. Voor de daadwerkelijke implementatie, evaluatie en opschaling kan een subsidiebedrag tot € 750.000 aangevraagd worden. De subsidieregeling komt voort uit de programma’s Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (TAZ) en Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) waarin digitale en hybride processen in zorg en ondersteuning belangrijke pijlers zijn.

Zorg- en welzijnsaanbieders die actief zijn binnen de Zorgverzekeringswet, Wet maatschappelijke ondersteuning, Wet langdurige zorg, Jeugdwet of de Wet publieke gezondheid kunnen een aanvraag doen voor subsidiëring. Ook samenwerkingsverbanden, waarin aanbieders van zorg of ondersteuning deelnemen, kunnen betrokken zijn bij een aanvraag. Belangrijk dus om aangesloten te zijn bij een regionaal samenwerkingsverband!

Slimme zorg en ondersteuning

Minister Conny Helder:

“Met slimme innovaties kunnen we de zorg en ondersteuning kunnen bieden die nodig is en daarmee ontlasten we mantelzorgers en medewerkers.”

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de subsidieregeling. Op 25 april (09.30-11.00 uur) en 8 mei (09.30-11.00 uur) organiseren RVO en VWS startbijeenkomsten voor meer informatie over de subsidieregeling en het aanvraagproces. Meer informatie kun je vinden op www.rvo.nl/stoz

Opleiding hybride dieetbehandeling

Ook voor diëtisten zal digitale en hybride zorg in de toekomst steeds vaker onderdeel zijn van de behandeling. Daarom biedt de NVD de gratis opleiding hybride dieetbehandeling aan voor leden. Heb je je al aangemeld?