Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackLeefstijlcoaches gezocht voor wetenschappelijk onderzoek naar een e-health platform

Leefstijlcoaches gezocht voor wetenschappelijk onderzoek naar een e-health platform

Dinsdag 8 maart 2022Afbeelding Leefstijlcoaches gezocht voor wetenschappelijk onderzoek naar een e-health platform

Wil jij de gebruikersvriendelijkheid van een nieuw e-health platform testen ter ondersteuning van jouw werk als leefstijlcoach? Bij deelname aan het iTLC-onderzoek ga je dit platform 1 maand in je eigen praktijk uitproberen. Tijdens een bijeenkomst worden natuurlijk eerst de inhoud, opbouw en het gebruik van het platform aan je uitgelegd. De NVD is partner in dit onderzoek omdat wij graag betrokken zijn bij de implementatie van e-health.

Wat is het doel en het belang van het onderzoek?

Dit onderzoek gaat over de inzet van e-coaching ter ondersteuning van leefstijlcoaches bij de begeleiding van hun cliënten binnen de GLI. De inhoud van dit platform is samengesteld op basis van uitkomsten uit eerder onderzoek onder ervaren en minder ervaren gebruikers van e-coaching. De belangrijkste vraag na afloop is hoe jij het gebruik hebt ervaren. Op basis van jouw ervaringen wordt gekeken of de inhoud van het platform jou voldoende faciliteert bij jouw werk als leefstijlcoach en/of er eventueel aanpassingen nodig zijn.

Wat houdt deelname aan het onderzoek in?

Het onderzoek staat gepland voor de periode april/mei 2022. Voorafgaand aan de pilot zal er een bijeenkomst georganiseerd worden waarin de inhoud, opbouw en het gebruik van het platform worden toegelicht. Deze bijeenkomst is in de week van 18 tot 22 april. De week daarop ga je het e-health platform 1 maand gebruiken in jouw praktijk. In de week na de afronding van de testperiode vindt er een focusgroep gesprek plaats op de Hogeschool van Amsterdam of online via teams.

Wat levert deelname op?

Een voordeel van meedoen aan dit onderzoek is dat je mee kunt denken over de inhoudelijke ontwikkeling van het e-health platform. Je kunt sturing geven aan de kwaliteit van de zorgverlening bij de verandering naar een gezonde leefstijl.

Contact en toestemming

Heb je vragen of opmerkingen of wil je al meedoen? Dan kun je contact opnemen met Joan Dallinga  (j.m.dallinga@hva.nl), projectcoördinator van deze studie.