Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackDoe mee aan de Werkgroep Diabetes en Zwangerschap
Netwerk Diabetesdiëtist

Doe mee aan de Werkgroep Diabetes en Zwangerschap

Vrijdag 27 januari 2023Afbeelding Doe mee aan de Werkgroep Diabetes en Zwangerschap

Werk je als diëtist met diabetes en zwangerschap? Sluit je dan aan bij de werkgroep!

De Werkgroep Diabetes en Zwangerschap bestaat uit diëtisten die gespecialiseerd zijn in zwangerschap en diabetes. Zij werken met vrouwen met diabetes, die zwanger willen worden of zwanger zijn. Daarnaast zijn er cliënten met zwangerschapsdiabetes. Dat is een vorm van diabetes die tijdens de zwangerschap wordt ontdekt en na de bevalling niet meer bestaat.

Kennisuitwisseling en scholingen

De werkgroep wil de kwaliteit van de behandeling door goed opgeleide, ervaren diëtisten verbeteren en de samenwerking tussen verschillende zorgverleners en organisaties bevorderen. Naast uitwisseling van kennis en ervaringen onder elkaar, verzorgen de werkgroepleden scholingen voor algemene diëtisten in de eerste en tweede lijn.

Netwerk Diabetesdiëtist

De werkgroep is onderdeel van het Netwerk Diabetesdiëtist. Dat is het landelijk kenniscentrum op het gebied van voeding en diabetes. Het netwerk is erkend door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). Naast de werkgroep Diabetes en Zwangerschap zijn er werkgroepen voor diabetes bij kinderen en adolescenten en diabetes type 1 en gecompliceerde zorg bij type 2.

Sluit je aan!

Robertien van ’t Klooster is voorzitter van de werkgroep. Zij werkt als diëtist gespecialiseerd in diabetes in het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Als je belangstelling hebt om je aan te sluiten, kun je een e-mail sturen naar r.van.t.klooster@antoniusziekenhuis.nl

Punten voor het KP

Afhankelijk van het aantal bijeenkomsten levert je deelname 4 tot 8 punten voor het Kwaliteitsregister Paramedici op.