Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackPAREL-S: routekaart om sneller paramedische interventies in te zetten
Paramedische zorg kan opname in ziekenhuis of verpleeghuis voorkomen of verkorten

PAREL-S: routekaart om sneller paramedische interventies in te zetten

Vrijdag 2 juni 2023Afbeelding PAREL-S: routekaart om sneller paramedische interventies in te zetten

We zijn gestart met het nieuwe onderzoek PAREL-S. PAREL-S staat voor PARamedische EersteLijns Substitutie.

Als paramedici – en diëtisten in het bijzonder -, kunnen we een grote rol spelen bij het verplaatsen of voorkomen van (duurdere of zwaardere) zorg.

Opname in ziekenhuis of verpleeghuis voorkomen of verkorten

Substitutie of preventie van medische zorg in ziekenhuis of verpleeghuis naar paramedische eerstelijnszorg in de thuissituatie, kan opname voorkomen of opname tijd verkorten. Paramedici leveren een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van herstel en het leren omgaan met en ziekte of aandoening in het dagelijks leven.

Eigen regie behouden

Deze zorg richt zich niet alleen op de behandeling van de medische diagnose, maar heeft als uitgangspunt de mogelijkheden van de persoon in de eigen context, zijn functioneren en participeren. Paramedici ondersteunen cliënten daarbij zodanig dat zij hun eigen regie, autonomie en dagelijks functioneren zo lang en goed mogelijk behouden.

Routekaart voor paramedische interventies

Met dit project willen we tot een routekaart komen om in de toekomst sneller paramedische interventies in te zetten vanuit bewezen resultaat. Dat doen we onder meer aan de hand van specifieke interventies, zoals interdisciplinaire paramedische zorg bij ondervoeding. We zijn als NVD erg trots op ons eigen team dat hier hard aan heeft gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Samen met Marian de van der Schueren, Emmelyne Vasse, Caroelien Schuurman en de andere paramedische onderzoekers gaan we nu aan de slag!

Het onderzoek PAREL-S wordt gefinancierd door ZonMW. Op de website van ZonMW vind je meer informatie over het onderzoek.