Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackWijzigingen in het NVD-team

Wijzigingen in het NVD-team

Vrijdag 12 november 2021Afbeelding Wijzigingen in het NVD-team

Binnen de NVD vinden er een aantal personele wijzigingen plaats. Brigitte Wieman verruilt de NVD voor Stuurgroep Ondervoeding.  Marteke van Beek, belangenbehartiger instellingen breidt haar uren uit en ook Karen Plantinga, belangenbehartiger gaat voor meer uren aan de slag bij de NVD.  Zo bouwen we verder aan een sterk team om de nieuwe visie vorm te geven.

Brigitte Wieman, beleidsmedewerker bij team KKO (kennis, kwaliteit en onderzoek) gaat de NVD per 30 november verlaten. Zij gaat, naast haar werk voor zorgorganisatie Careyn, beginnen aan een nieuwe uitdaging bij de Stuurgroep Ondervoeding. Brigitte werkte eerder al tussen 2012 en 2017 op projectbasis voor de NVD en kwam in 2017 voor 20 uur per week in dienst. Brigitte was vooral betrokken bij inhoudelijke projecten zoals de Artsenwijzer Diëtetiek, was klankbord en adviseur van de landelijke netwerken, heeft veel richtlijnen van input en commentaar voorzien en was eerste aanspreekpunt voor platforms zoals NDF en LAN.

Bij de Stuurgroep Ondervoeding gaat Brigitte aan de slag met een subsidieopdracht die advies geeft over hoe de aanpak van ondervoeding bij (thuiswonende) ouderen structureel geborgd kan worden. Ze gaat de regionale samenwerking tussen de eerste lijn en sociaal domein, via pilots waarbij ook de ROS-en worden betrokken, stimuleren en coördineren.

We vinden het heel jammer dat Brigitte ons gaat verlaten, maar gelukkig blijft haar kennis en kritische blik behouden voor de diëtetiek.