Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackSubstitutie van zorg door diëtetiek

Substitutie van zorg door diëtetiek

Dinsdag 26 april 2022Afbeelding Substitutie van zorg door diëtetiek

Als je diëtisten een deel van de zorg laat overnemen wordt het goedkoper en ook doelmatiger. Er zullen maar weinig diëtisten zijn die dit vaak mogen uitleggen.

De afgelopen maanden heeft de NVD hard gewerkt om een drietal casussen uit te werken onder leiding van onderzoeksbureau Equalis en binnen de bestuurlijke afspraken. De selectie kwam tot stand op basis van aandoeningen waar voldoende wetenschappelijke evidence over te vinden was en ook impact kan leveren; ondervoeding, gebruik maagzuurremmers en peri operatieve zorg.

Hier wordt een mooie stap gezet om de diëtetiek als oplossing te zien voor verbetering kwaliteit van zorg en leven en bij te laten dragen aan verlaging van zorgkosten – Bianca Rootsaert

Vorige week kwam er groen licht om de onderzoeken om te gaan zetten naar implementatie via een actieprogramma. Bianca Rootsaert, directeur van de NVD, maakte deel uit van de werkgroep; ‘hier wordt een mooie stap gezet om de diëtetiek als oplossing te zien voor verbetering kwaliteit van zorg en leven en bij te laten dragen aan verlaging van zorgkosten. Dank aan alle diëtisten van de verschillende kennisnetwerken die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Een mooi voorbeeld van hoe we samen kunnen optrekken’.