Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackSubsidieaanvraag kwaliteitsindicatoren gehonoreerd door ZonMw

Subsidieaanvraag kwaliteitsindicatoren gehonoreerd door ZonMw

Vrijdag 25 februari 2022Afbeelding Subsidieaanvraag kwaliteitsindicatoren gehonoreerd door ZonMw

Hoe toon je de kwaliteit aan van jouw interventie? In de zorg wordt dat de komende jaren alleen maar belangrijker. Niet alleen bij een individuele behandeling, maar ook bij groepsbehandelingen, digitale/blended zorg of preventie trajecten. Maar wat is kwaliteit en hoe meet je dat in de diëtetiek?

We hebben hiervoor een subsidieaanvraag ingediend bij ZonMw en die is vorige week gehonoreerd. De eerste stap in de ontwikkeling van de kwaliteitsindicatoren is het ontwikkelen van een visie op kwaliteit in de diëtistenpraktijk. Dat kunnen we alleen maar doen vanuit de inhoudelijke input en in overeenstemming met leden/netwerken. We hebben ons daarnaast in deze aanvraag gericht op specifiek DM2 en in dit deel van het traject zullen we nauw samenwerken met het NVD-netwerk KDOO.

We zijn echt heel blij met de honorering van deze subsidieaanvraag omdat het goed aansluit bij de nieuwe visie De diëtist en de diëtetiek in 2030.  Deze visie, geschreven met input van meer dan 1000 diëtisten, beschrijft dat de diëtist de onderzoeker is van kwaliteit en effectiviteit. Met de honorering van de subsidieaanvraag kunnen we hier meteen een grote stap in maken.  

Wat is een kwaliteitsindicator?

Een kwaliteitsindicator is een meting van een duidelijk omschreven onderdeel van kwaliteit. Kwaliteitsindicatoren worden opgezet voor interne kwaliteitsopvolging en verbetering van zorg vanuit het principe ‘meten is weten’.