Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackGrote veranderingen op komst voor zzp’ers
NVD ondersteunt zelfstandige diëtisten

Grote veranderingen op komst voor zzp’ers

Dinsdag 9 juli 2024Afbeelding Grote veranderingen op komst voor zzp’ers

Er komen belangrijke veranderingen in de wetgeving voor zzp’ers. Vanaf 2025 gaat de Belastingdienst strenger toezien op schijnzelfstandigheid. Ook komt er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit zal veel invloed hebben op diëtisten die als zzp’er werken.

Daarom hebben we op onze website een kennisdossier gemaakt met alle berichtgeving over zzp’ers. In het dossier vind je informatie over het nieuwe zzp-plan in 2025 en de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering. We vullen dit dossier aan zodra er meer bekend is over deze overheidsplannen. Werk jij als zzp’er? Houd dan dit dossier in de gaten, zodat je op de hoogte blijft.

NVD gaat in gesprek met ministerie

Als NVD maken we ons zorgen over deze ontwikkelingen. Veel eerstelijnsdiëtisten werken als zzp’er en dit zijn lasten die zij nauwelijks kunnen dragen. Daarom gaan we namens jullie in gesprek met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. We doen dit samen met de andere beroepsorganisaties via PPN. Diëtisten en andere paramedici hebben een bijzondere positie als zelfstandige zorgverleners. Daarom zullen wij het ministerie vragen om voor hen aanvullende maatregelen te treffen.

Kennissessie

We organiseren binnenkort een kennissessie over dit onderwerp. Voor vragen kun je terecht bij Miranda Kienhuis: mkienhuis@nvdietist.nl.