Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackUitnodiging eerste NVD Kennissessie
Netwerkaanpak overgewicht en obesitas

Uitnodiging eerste NVD Kennissessie

Vrijdag 7 juli 2023Afbeelding Uitnodiging eerste NVD Kennissessie

Op dinsdag 5 september vindt de eerste NVD Kennissessie plaats voor onze leden. In ons jaarplan 2023 hebben we aangegeven dat we elkaar vaker willen spreken en kennis willen delen. Dit gaan we o.a. doen door kennissessies. Tijdens elke kennissessie staat een actueel onderwerp binnen de diëtetiek centraal. Dit onderwerp wordt door een spreker verder uitgelegd en vervolgens is er ruimte voor het stellen van vragen.

We nodigen je van harte uit om op dinsdag 5 september a.s. online aan te sluiten bij de eerste kennissessie. Tijd: van 16.30 – 17.30 uur.

Thema overgewicht en obesitas

Het onderwerp voor deze eerste kennissessie is: Netwerkaanpak overgewicht en obesitas. Een aanpak op leefstijl alleen is vaak niet voldoende voor mensen met overgewicht of obesitas. Er spelen vaak meerdere factoren een rol. Door per persoon de bijdragende factoren in kaart te brengen, kunnen de juiste professionals worden ingezet, zowel op het medische als op het sociale domein. De netwerkaanpak is een model om passende zorg en ondersteuning te organiseren rondom mensen met overgewicht of obesitas. Dr. Karen Freijer, algemeen manager van het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON), zal hier tijdens de kennissessie meer over vertellen. Vervolgens is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en voor het stellen van vragen.

Meer informatie over dit onderwerp lees je hier.

Aanmelden

Ben je erbij? Meld je dan aan vóór 1 september a.s. door een mail te sturen naar communicatie@nvdietist.nl. Vergeet niet om je naam, e-mailadres, NVD-lidnummer en KP-nummer door te geven. Uiterlijk 1 september ontvang je vervolgens de link vanuit Teams voor deelname.

Heb je vooraf al vragen? Deze kun je sturen naar communicatie@nvdietist.nl, maar kun je ook tijdens de bijeenkomst stellen via de chat.