Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Personenmisc/arrow-dots-blackBianca Rootsaert

Bianca Rootsaert

Bianca Rootsaert is de directeur van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en verantwoordelijk voor strategie, beleid en beleidsuitvoering binnen de organisatie. Zij heeft een lange staat van dienst bij het leiden en begeleiden van verenigingen en stichtingen in de rol van directeur of toezichthouder.

Voeding speelt een sleutelrol  in onze samenleving, de diëtist is de specialist. In de zorg, het sociaal domein of het bedrijfsleven. Het is mijn taak en verantwoordelijkheid om samen met het team, bestuur, vrijwilligers en leden de positie van de diëtist, in het belang van een gezond Nederland, stevig neer te zetten’.

Bianca is sinds 1 juli 2019 directeur bij de NVD. Ze vertegenwoordigt de NVD extern in landelijke overleggen, bereidt de vergaderingen van het hoofdbestuur voor en geeft leiding aan het bureau van de NVD in Amersfoort. Bianca zit namens de NVD in het bestuur van het Paramedisch Platform Nederland (PPN).

Voor ze bij de NVD kwam was Bianca directeur van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Ze heeft eerder voor verschillende (beroeps)verenigingen gewerkt, onder andere als adjunct-directeur voor de Nederlandse Vereniging voor Journalisten.

Je kunt bij Bianca terecht voor:

  • Strategie en beleid
  • Vraagstukken voor het hoofdbestuur
  • Presentaties over en voor diëtisten

Bianca Rootsaert

Directeur bij Nederlandse Vereniging van Diëtisten
Afbeelding Bianca Rootsaert