Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-black

Kernwaarde 1

Als diëtist zet je de gezondheid en het belang van de patiënt/cliënt voorop en breng je de patiënt/cliënt geen onnodige schade toe. Dat doe je vanuit goed hulpverlenerschap.

Toelichting

Als diëtist zorg je voor goed hulpverlenerschap. Dat brengt met zich mee dat je (voortdurend) de afweging maakt voor de juiste zorg voor de patiënt/cliënt, waar deze behoefte aan heeft. Het uitgangspunt is de professionele standaard. Vanuit dat perspectief weeg je samen met de patiënt/cliënt zorgvuldig af welke behandeling het beste past bij diens specifieke situatie en behoeften. Je hebt daarbij oog voor de kwaliteit van leven en hoe iemand in de maatschappij functioneert.
Belangrijk daarbij is dat de patiënt/cliënt geen onnodige fysieke, emotionele of psychische schade van je behandeling ondervindt. Schade kan ook ontstaan als je een behandeling niet of niet tijdig inzet, of een behandeling niet of niet tijdig staakt.

Praktijkdilemma

We zijn benieuwd naar jouw eigen praktijkdilemma. Waar loop je tegenaan? Waar wil je graag een antwoord op? Laat het ons weten via: kwaliteit@nvdietist.nl