Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackVisie 2030

Visie 2030

Voor ieder mens een optimale voedingsstatus als basis voor welzijn en kwaliteit van leven.’ Dat is de kern van de visie ‘De diëtetiek en de diëtist in 2030‘. Met deze visie bereiden we ons als beroepsgroep voor om een unieke en impactvolle rol te spelen bij alle uitdagingen die vanuit de zorg en de samenleving de komende jaren op ons afkomen.

Met 7 visie-elementen beschrijven we, waar we met de diëtetiek willen staan in 2030 en wat de functie/rol is van de diëtist in 2030. Bij ieder visie-element is een korte veranderagenda opgenomen die beschrijft met welke inspanning het visie-element kan worden bereikt.

1. De diëtist is medebehandelaar bij een breed scala aan aandoeningen

Afbeelding Young,Doctor,Visiting,Elderly,Woman,At,Home

2. De diëtist beslist samen met patiënten/cliënten en zet aan tot zelfmanagement

3. De diëtist is voedingskundige in de maatschappij en het bedrijfsleven

Afbeelding Illustration,Of,A,Social,Network.,Social,Contacts,Of,People,Connected

4. De diëtist is een expert en actieve teamspeler in (regionale) multidisciplinaire netwerken

5. De diëtist is een innovator en ontwikkelaar van het vakgebied

6. De diëtist is een onderzoeker van kwaliteit en effectiviteit

7. De diëtist is specialist en ambassadeur van het vak

Afbeelding Visie van_Advisering_MF_Cut