Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackCommissie Classificaties en Codelijsten

Commissie Classificaties en Codelijsten

De commissie ‘Classificaties en Codelijsten’ (Cie CCD) zorgt ervoor dat de eenheid van taal (terminologie) en de ICF (International Classification of Functioning) zo goed mogelijk worden ingezet binnen de diëtetiek.

De commissie heeft de volgende aandachtsgebieden:

  • Implementeren van methodisch handelen en eenheid van taal in zorg, onderzoek en onderwijs, in samenwerking met het werkveld. Daarbij staat het functioneren (vastgelegd aan de hand van de ICF) van de cliënt/patiënt centraal.
  • Beheren en onderhouden van ICF-diëtetiek en andere Classificaties en Codelijsten voor de Diëtetiek, zoals de Classificatie Hulpmiddelen voor de Diëtetiek, de Classificatie Diëtistische Interventies en de Codelijst Doelen voor de Diëtetiek.
  • Bevorderen van internationale bekendheid van ICF-diëtetiek en andere Classificaties en Codelijsten voor de Diëtetiek. We vertalen verschillende onderdelen van de CCD, (dragen bij aan het) schrijven van Engelstalige publicaties (in samenwerking met Europese of internationale partners) en onderhouden het netwerk EFAD en ICDA.