Diëtist en meedoen aan de campagne
Samen met het Nationaal Fonds tegen Kanker voeren we de campagne “De juiste voeding bij ouderdom en ziekte? De diëtist weet het beslist”. Deze campagne maakt duidelijk hoe je ondervoeding herkent en welke rol de diëtist speelt in de behandeling en het tegengaan ervan. Help mee door onze berichten te delen op Facebook en LinkedIn!
Wat gaan we doen?
Van 15 oktober t/m 24 december delen we ervaringsverhalen, animaties en interviews met gerenommeerde experts op het gebied van voeding en kanker via de sociale media. We vragen jullie om deze berichten te delen.
Hoe kun je meedoen?
Je kunt ons steunen door onze berichten te liken of te delen. Meld je eenvoudig aan via de tool PostSpeaker en deel of like de berichten automatisch op LinkedIn.
Goed om te weten:
- Je kunt kiezen of je wilt liken, delen, of beide.
- Je bepaalt zelf hoeveel berichten je wilt delen of liken.
- Vooraf ontvang van tevoren je een e-mail met een preview en kunt het bericht alsnog afwijzen.
- Het gaat om ongeveer 30 berichten, met 2 à 3 per week van oktober tot half december.
Doelgroep
De campagne richt zich op risicogroepen die te maken kunnen krijgen met ondervoeding. Dit zijn ouderen en patiënten met verschillende aandoeningen of kanker, maar ook hun naasten. Daarnaast zijn zorgverleners zoals huisartsen, verpleegkundigen, medisch specialisten en zorgverzekeraars een belangrijke doelgroep. Ook voor hen is het belangrijk dat tijdig een diëtist wordt betrokken bij een behandeling om ondervoeding te voorkomen. Een kleine investering die een aantoonbare vermindering van zorgkosten oplevert.
Boodschap van de campagne
Vooral bij ouderen en patiënten met kanker, komt ondervoeding vaak voor. Veel mensen weten niet wat ondervoeding is en herkennen de signalen niet. 25% van de ouderen in de thuiszorgsituatie en maar liefst 50% van alle patiënten met kanker krijgt vroeg of laat te maken met ondervoeding. Ondervoeding kan het herstel bemoeilijken en de effectiviteit van behandelingen ernstig verminderen. Door tijdig in te grijpen en de inzet van de diëtist duidelijk te maken kan voedingszorg op maat kan de kans op herstel worden vergroot en de kwaliteit van leven verbeterd.