Ga door naar hoofdcontent
Slider afbeelding
Slider afbeelding

Wij zijn er voor alle diëtisten van Nederland

Het werk van de diëtist is belangrijk

De NVD is de beroepsvereniging voor en door diëtisten. Wij komen op voor de belangen van de diëtist en zetten ons in voor kwaliteit en toegankelijkheid van de diëtetiek.

Ben jij al lid?

Jouw lidmaatschap draagt bij aan het verstevigen van de positie van de diëtist.

Afbeelding NVD leden

Missie

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is de beroepsvereniging voor en door diëtisten. De NVD vertegenwoordigt de diëtist op (inter-) nationaal niveau, zet zich in voor de kwaliteit en toegankelijkheid van de diëtetiek en behartigt de belangen van de diëtist.

Visie

Voor ieder mens een optimale voedingsstatus als basis voor welzijn en kwaliteit van leven. Dat is de kern van de nieuwe visie. Met deze visie bereiden we ons als beroepsgroep voor om een unieke en impactvolle rol te spelen bij alle uitdagingen die vanuit de zorg en de samenleving de komende jaren op ons afkomen.

Call to action afbeelding

Bianca Rootsaert zegt…

“De zorg staat onder druk. Het belang om als beroepsgroep verenigd te zijn is nog nooit zo groot geweest.”

Bianca Rootsaert is directeur bij de NVD
Call to action afbeelding

Meer over de NVD

Volg de ontwikkelingen op het gebied van diëtetiek, voeding en zorg. Bekijk het laatste nieuws, lees de artikelen uit het Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek of verbreed je horizon via een van de andere NVD-media.

Afbeelding voor Meer over de NVD

Op welk moment kun je als (para)medicus het beste een diëtist inzetten bij een behandeling? De juiste voedingszorg op de juiste plek, samen met de diëtist. Vind het antwoord in de Artsenwijzer.

Afbeelding voor Meer over de NVD
Afbeelding voor Meer over de NVD

Samen kom je verder dan alleen. Ben je op zoek naar een collega-diëtist? Bekijk de zoekfunctie in ons netwerk met daarin bijna 3000 diëtisten werkzaam in diverse sectoren.

Afbeelding voor Meer over de NVD

Het Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek is een tijdschrift voor leden van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Het vakblad hoort bij het NVD-lidmaatschap. Het volgt wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Call to action afbeelding

Word lid van NVD

Ben je nog geen NVD-lid? Sluit je aan en maak gebruik van de voordelen van het lidmaatschap.

Kom in contact met een van je 3000 aangesloten collega’s en werk mee aan een sterkere Nederlandse Vereniging van Diëtisten en daarmee sterkere positie van de diëtist.
Call to action afbeelding