Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackWaarom lid worden van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten?

Waarom lid worden van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten?

Wij vertegenwoordigen bijna 3000 diëtisten uit verschillende werkvelden.

Tabel werkvelden

Waar je ook werkt, bij ons staan de leden centraal

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten komt op voor de positie van de diëtist en de diëtetiek in het zorgstelsel en de samenleving. De NVD behartigt de belangen van de leden, richt zich op kennis, kwaliteit en onderzoek en zorgt ervoor dat diëtisten elkaar kunnen ontmoeten.

Met elkaar geloven we dat gezonde voeding de basis is van een gezond en plezierig bestaan.  Diëtisten gaan over de complexe relatie tussen voeding en mens. Als het om voeding gaat, adviseren of behandelen we op maat, in elke levensfase en elke situatie. We gaan en staan voor een gezonde levensstijl voor elke Nederlander. Diëtisten zijn op veel terreinen te vinden. Zo werken we in de topsport, bij voedingsproducenten, uitgeverijen, de zorg, het sociaal domein. Daar waar voeding een rol speelt, zijn wij aanwezig.

Het veranderende zorgklimaat waarbij preventie in en buiten de zorg centraal komt te staan, vraagt om een vereniging die de grote toegevoegde waarde van de diëtist blijft benadrukken. Als diëtisten leveren wij een belangrijke bijdrage aan een gezondere samenleving, helpen we bij het verplaatsen van zorg waar nodig en dragen we bij aan het in de hand houden van stijgende zorgkosten. Maar dat realiseert zich niet altijd iedereen. Een juiste profilering van de diëtist vraagt dan ook om een collectief optreden richting bijvoorbeeld de zorgverzekeraars en overheden. Dat kunnen we alleen als we samen sterk staan en namens een grote groep spreken.

Doe met ons mee en word lid! Alleen samen kunnen we onze missie laten slagen.