Opleidingsprofiel
In het ‘Landelijk opleidingsprofiel opleidingen Voeding en Diëtetiek’ wordt het kwalificatieniveau van de beginnende diëtist in de actuele beroepspraktijk beschreven. Dit niveau is het eindniveau van de hbo-bacheloropleiding.
Samen met het beroepsprofiel maakt het opleidingsprofiel duidelijk wat het domein van de beroepsbeoefenaar is en wat andere partijen van hem of haar mogen verwachten.
Het landelijk opleidingsprofiel is ontwikkeld en vastgesteld door de vier erkende bacheloropleidingen Voeding en Diëtetiek die aangesloten zijn bij het Landelijk Overleg Opleidingen Voeding en Diëtetiek (LOOVD). Het is tevens de basis voor verdere ontwikkeling van de curricula van de opleidingen.
Dit opleidingsprofiel schetst waartoe de opleidingen Voeding & Diëtetiek studenten opleiden, namelijk tot professionals die een antwoord kunnen formuleren op tal van persoonlijke- en maatschappelijke uitdagingen die nu én in de toekomst spelen.