Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackHoe word ik een diëtist?

Hoe word ik een diëtist?

Onderwerpen als voeding, diëten en gezondheid in het algemeen zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook in de media is het een favoriet gespreksonderwerp. Maar welke informatie klopt? En welke niet? Cliënten zien vaak door de bomen het bos niet meer. Daar ligt een mooie taak voor de diëtist!

Opleiding Voeding en Diëtetiek

De diëtist is de specialist in voeding en gezondheid. Droom jij van een baan als diëtist, dan moet je de 4-jarige opleiding Voeding & Diëtetiek volgen. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen alles over voeding en diëten. Je leert ook hoe je cliënten het beste kunt begeleiden en motiveren om hun doelen te behalen. Zo draag je actief bij aan een betere gezondheid van de cliënt en daarmee aan een gezonder Nederland!

Voeding & Diëtetiek is zowel in voltijd als in deeltijd te volgen aan een van deze Nederlandse instellingen:

Al deze opleidingen zijn door de NVAO geaccrediteerd. Dat betekent dat zij wettelijk erkend zijn en dat je na het volgen van de opleiding Voeding en Diëtetiek op een van deze instellingen de beschermde titel ‘diëtist’ mag dragen.

De NVD onderhoudt nauwe contacten met deze opleidingen en toetst op regelmatige basis dat de opleidingen ook voldoen aan standaarden die worden beschreven door de internationale diëtistische organisaties ICDA (International Confederation of Dietetic Associations) en EFAD (European Federation of the Associations of Dietitians). Dit alles om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de opleidingen en daarmee de kwaliteit van de afgestudeerde diëtisten hoog blijft.

Waar werkt de diëtist?

Na de opleiding kun je direct als allround diëtist aan de slag. Eventueel kun je je ook verder specialiseren. Bijvoorbeeld tot sportdiëtist of allergiediëtist.

Diëtisten zijn werkzaam in veel verschillende sectoren van de gezondheidszorg zoals:

  • De eerstelijnszorg
  • Het ziekenhuis
  • De ouderenzorg
  • De gehandicaptenzorg

Ook zijn diëtisten werkzaam in het bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en in de sport. Kijk voor meer informatie over de diëtist bij ‘De diëtist’.

Studentenlidmaatschap

Wil jij als student op de hoogte blijven van alles wat er speelt binnen jouw toekomstige beroep? De NVD biedt hiervoor een speciaal studentenlidmaatschap aan. Bekijk hier alle voordelen.