Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackALV en jaarcongres 2024

ALV en jaarcongres 2024

De Algemene Ledenvergadering (ALV) met jaarcongres vindt plaats op dinsdag 16 april 2024 in de ReeHorst in Ede.

We pakken door!

Sinds we de Visie op de Diëtist en de Diëtetiek in 2030 met elkaar maakten, zetten we gerichte stappen om het vak, het beroep en jou in de schijnwerpers te zetten.
In alle akkoorden (GALA, IZA, WOZ) participeren we en daardoor kunnen we aan iedereen om ons heen vertellen hoe belangrijk we zijn. Inmiddels weet iedereen door onze inspanningen als NVD namens jullie, dat we er zijn en dat we een belangrijke rol hebben. We zitten echt overal aan tafel. Dus wat positionering betreft: check!
Maar nu moeten we het gaan invullen en aantonen.
Een aantal thema’s zijn belangrijk: kwaliteit van zorg, digitalisering (en hybride zorg), organiseren en samenwerken. En natuurlijk staan we midden in de samenleving en leveren we een belangrijke bijdrage aan preventie en het milieu.

Ontwikkelingen en inzichten zie en hoor je op het Jaarcongres op 16 april 2024 in de ReeHorst in Ede.

Kom ook en doe inspiratie en kennis op over zinnige zorg (Sjoerd Repping) en ChatGPT (David Tom). Leer van onderzoek over plantaardige eiwitten (Peter Weijs) en het onderzoek van onze hoogleraar Diëtetiek, prof. Marian de van der Schueren ‘Dietetics, building the future’, dat gaat over de fundamenten van ons vak. Voor onze belangrijke rol als verbinder tussen het sociaal domein en de zorg, hebben we Bianca den Outer gevraagd om ons mee te nemen in de wereld van preventie.

Natuurlijk is er ook volop ruimte om elkaar te ontmoeten en te leren van elkaars kennis en ervaring. Samen met jullie en onze partners pakken we door!

Accreditatie voor het congres is aangevraagd.

Algemene Ledenvergadering

In 2024 pakken we door op voorgaande jaren. Met de nieuwe visie en het beroepsprofiel op zak én de uitgangspunten voor specifieke deskundigheid, bouwen we in 2024 verder aan een stevig huis. Het hoofdbestuur presenteert de plannen en de begroting voor 2024 en blikt terug op 2023.  

De agenda van de ALV en de bijbehorende stukken vind je begin april op onze website. Het jaarplan bereiden we voor met de NVD-werkveldcommissies.