Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackSprekers ALV / Congres 2023

Sprekers ALV / Congres 2023

Tijdens het jaarcongres zullen diverse sprekers hun licht laten schijnen op het thema Better Together – Passende Zorg in de praktijk.

Wout Adema, Zorgverzekeraars Nederland

Passende zorg in de praktijk. Wat betekent dit vanuit het perspectief van zorgverzekeraars en wat is de impact op de praktijk van de diëtist? Wout Adema, directeur Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland, de branchevereniging van zorgverzekeraars, gaat daarover graag in gesprek.

Nikki Willems, Common Eye

Samenwerken is het toverwoord in de zorg. Overal verbinden mensen en organisaties zich rondom gedeelde vraagstukken of thema’s. Op regioniveau, met andere zorgprofessionals en met de patiënt zelf. Maar samenwerken is makkelijker gezegd dan gedaan. Nikki Willems, van adviesorganisatiebureau Common Eye, legt aan de hand van een door hen ontwikkeld model uit welke condities belangrijk zijn om ook succesvol samen te kunnen werken. Zo moet je precies weten waar je samen naar toe gaat (ambitie) en je moet elkaars belangen en motivaties kennen en erkennen.

Harriët Jager-Wittenaar, Hanzehogeschool Groningen

Harriët Jager-Wittenaar, lector Malnutrition and Healthy Ageing aan de Hanzehogeschool Groningen, leidt het landelijke MONDAY-project, waarin onderzoek wordt gedaan naar het verloop van de voedingsinname en voedingstoestand van cliënten die in de eerste lijn worden behandeld voor (risico op) ondervoeding. De eerste resultaten tonen aan dat de voedingsinname en voedingstoestand tijdens de diëtistische begeleiding verbeteren. Daarnaast heeft het practice-based onderzoek, waarin diëtisten zelf op uniforme en systematische werkwijze data registreren, direct impact in de diëtistische praktijk en op de kwaliteit van zorg. Wat is de relevantie van het systematisch werken en registreren van de dieetbehandeling voor de verdere academisering en professionalisering van de diëtetiek?

Vréneli Stadelmaier, SheConsult

Vréneli Stadelmaier is bedrijfskundige, auteur, professioneel spreker, feministe en loopbaancoach. Zij schreef de bestseller ‘F*ck die Onzekerheid’ en ‘Een Slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Vréneli is directeur oprichter van SheConsult, een trainings-/coachingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen. Ze is regelmatig in media en ze is een actief vlogger. In haar Theatercollege gaat ze in op het veel voorkomende Imposter Syndroom. De angst om door de mand te vallen. Je weet dat je het kunt en tòch ben je bang dat je niet goed genoeg bent. In je hoofd speelt zich een welles-nietesdialoog af. Waarbij ‘nietes’ vaak wint en je of über-perfectionistisch wordt en te hard gaat werken, òf je uitdagingen uit de weg gaat. Maar hoe zou het zijn als je die nietes-gedachten wantrouwt? En de welles-gedachten vertrouwt? Zij combineert humor met wetenschappelijke inzichten en haar ervaring uit de coachpraktijk.

Raymond Reesink, Mannen met plannen

Raymond Reesink werkt als dagvoorzitter, onafhankelijk gespreksleider en procesbegeleider. Hij ontwierp en/of begeleidde de afgelopen zestien jaar meer dan 750 bijeenkomsten, variërend van bestuurderstop tot ideation-sessie, en van inspraakavond tot symposium. Tijdens de ALV en het jaarcongres zal Raymond de rol van dagvoorzitter vervullen.