Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackDienstenwijzer Diëtetiek Ziekenhuizen

Dienstenwijzer Diëtetiek Ziekenhuizen

De mogelijkheden qua werkzaamheden voor de diëtist in de tweede lijn is divers. De Dienstenwijzer Diëtetiek Ziekenhuizen (DDZ) helpt jou om met jouw management te praten over je inzet en rol als diëtist.

In de tweede lijn staat de diëtistische behandeling onder druk als gevolg van bezuinigen. Om de formatie van de afdeling diëtetiek te behouden of om een antwoord te hebben op voorgestelde bezuinigingen kun je de DDZ gebruiken.

De DDZ is speciaal in managementtaal geschreven. Met deze teksten kun je je ideale positie vormgeven en bespreken wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie/organisatie.

2 delen

De DDZ bestaat uit twee delen. Deel 1 is een beleidsdocument waarin de positie van de ziekenhuisdiëtist wordt beschreven. Dit deel kun je gebruiken om bijvoorbeeld te onderbouwen waarom een bepaalde patiëntengroep niet door eerstelijns diëtisten behandeld kan worden of juist wel.

Deel 2 is het Productenboek. Dit geeft een uitgebreid beeld van de verschillende werkzaamheden in de kliniek. De producten zijn ter inspiratie. Het helpt je om je eigen werk en meerwaarde aan je management te verwoorden.

Je kunt de DDZ hieronder downloaden of bekijken. Dit is alleen mogelijk als je lid bent en ingelogd.