Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Literatuurmisc/arrow-dots-blackOma Nel weet het wel

Oma Nel weet het wel

Geef je ongeboren kleintje de beste start met de eerste 1000 dagen voeding
CategorieBoeken
Datum14/06/2019
Auteurs
Nelleke Stegeman
ISBN9789080188921
Afbeelding voor Oma Nel weet het wel

Klaar voor de start? Hap! is de titel van net boek geschreven door diëtist (en oma) Nelleke Stegeman. Bij het schrijven van het boek zegt zij zelf ook nog verrast te zijn over hoeveel een diëtist met voedingsadvies kan betekenen voor aanstaande en jonge ouders. Ze denkt dat diëtisten dat zelf nog veel te veel onderschatten, en wil ons daar, onder andere met dit boek, attent én alerter op maken.

De 1000 dagen zijn opgebouwd uit de 270 dagen van de zwangerschap en de eerste twee levensjaren van elk 365 dagen. Maar het boek begint al eerder; met adviezen vóór de conceptie.

Het boek is leuk en luchtig opgezet. Chronologisch, het volgt de kalender: bovenaan de bladzijdes is te lezen in welke periode je je bevindt. Bovendien is het rijkelijk speels geïllustreerd.

Stegeman spreek de lezers persoonlijk aan, met ‘je’, ‘jij’ en ‘jullie kindje’. Daarmee krijgen de goed onderbouwde adviezen, leuke tips, praktische – en vaak grappige – wetenswaardigheden en interessante interviewtjes een persoonlijk tintje.

Oma Nel is ervaringsdeskundige. Ze heeft 40 jaar als diëtist gewerkt en heeft, zoals ze zelf schrijft, ‘de foodtrends met de seizoenen zien komen en gaan’. En oma Nel is natuurlijk ook écht oma Nel.

Het boek is een originele insteek voor het onderwerp. Het is serieus, gedegen en luchtig tegelijk. Daarmee is het, naast voor de ouders zelf, ook zeer geschikt voor professionals, maar ook  voor alle oma’s … én opa’s. En een leuk cadeau voor op kraambezoek of in de -cadeaumand.

€22,-

Oma Nel is ook te volgen op Instagram:  @omanel.food

Cursus babytaal

“Neh …”              > Ik heb honger

“Auw  …”            >  Ik ben moe

“Eh”…”                > Ik heb last van mijn maag (boertje)

“Earirh  …”         > Ik heb last van mijn buik (krampjes)