Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackDe Dag van de Diëtist 2022

De Dag van de Diëtist 2022

De dag van de diëtist vindt ieder jaar op 19 september plaats. Dit jaar staat de dag in het teken van Samenwerking.

Gedeelde Samenwerking via de socials

Wij vroegen onze leden wat samenwerking voor hen, in hun praktijk betekent, met het oog op goede zorg patiënten en cliënten. En we vroegen hun belangrijkste bevinding te delen via sociale media.

Jolijt Sluijter, diëtist bij 1e lijn praktijk Jolijt Diëtist

Samenwerking betekent voor mij korte lijnen met de verloskundigen uit de regio Gouda, zodat we samen met de zwangere kijken welke begeleiding er nodig is om een zo optimaal mogelijke gezonde zwangerschap te realiseren.

Samenwerking lokaal en regionaal

Om zorg aan patiënten te verbeteren wordt er landelijk, mede vanuit de NVD, al ingezet op betere samenwerking tussen zorgprofessionals op lokaal en regionaal niveau: Samen sterk in de regio. Dat gebeurt in de eerste, tweede en derde lijn, zowel tussen diëtisten als andere (para)medici. Alles draait daarbij om de juiste zorg op de juiste plek.

Eefje Tielemans, diëtistenpraktijk Fit For Foodies

Samenwerking betekent voor mij alle expertise bundelen, ter bevordering van het gehele welzijn van de cliënt. In het bijzonder is de ‘samenwerking’ met de cliënt van belang; om te komen tot een zo goed mogelijk resultaat.

Er wordt al volop samengewerkt door diëtisten, lees hoe dat gaat in het ziekenhuis of tussen de diëtist en de fysiotherapeut en de mondhygiënist

Voorbeelden van samenwerking

Nancy te Hoven, eigenaresse en diëtist van FoodRebel en Health & Co

Door samenwerking kun je de behandeling op elkaar afstemmen. Ik ben blij met mijn samenwerking met Mindtrainers. Hierdoor kunnen wij samen mensen met eetproblematiek goed behandelen. We hebben een nauwe samenwerking op dit gebied en hebben na elke behandeling een rapportage naar elkaar. Daarnaast is er de samenwerking met Geboortecentrum voor directe behandeling van GDM. We zijn goed op elkaar afgestemd waardoor cliënten snel doorverwezen en geholpen kunnen worden.

Diëtisten als spil in de gezondheidszorg

Waar speelt een diëtist een rol in de gezondheidszorg. In onderstaande factsheet een overzicht. Dit werd gemaakt in het kader van de nieuwe visie die de NVD afgelopen jaar uitbracht: De diëtetiek en de diëtist in 2030.

Zelf samenwerken?

Vind de juiste diëtist.