Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Personenmisc/arrow-dots-blackMirjam van der Laan

Mirjam van der Laan

Mirjam van der Laan is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Ze wil graag een bijdrage leveren aan het uitdragen van de visie ‘De diëtist en de diëtetiek’ in 2030’ en de bijbehorende veranderagenda.

“Al langer ben ik geïnteresseerd in professionele ontwikkeling”, vertelt Mirjam. “De maatschappelijke ontwikkelingen in het werkveld, de ontwikkelingen in de diverse vakgebieden en organisaties gaan snel en zijn uitdagend. In mijn huidige functie heb ik gemerkt dat niet alle professionals hier op dezelfde manier instaan. Het is voor mij de uitdaging om dat goed te begeleiden.”

Naast haar functie als voorzitter van de NVD werkt Mirjam als begeleider Diëtetiek en diëtist binnen het Radboudumc. In 2016 heeft ze de master Begeleidingskunde afgerond. De titel van haar thesis was: ‘Hoe te ontmoeten? Een onderzoek naar de ontwikkeling van professioneel handelen ten tijde van een transitie’. Voordat ze bij het Radboud ging werken, heeft Mirjam als diëtist in het UMC en LUMC gewerkt.

Mirjam van der Laan

Voorzitter bij Nederlandse Vereniging van Diëtisten
Afbeelding Mirjam van der Laan

Heeft bijgedragen aan