Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Blogsmisc/arrow-dots-blackMag het ook thee zijn?
De nieuwe voorzitter stelt zich voor

Mag het ook thee zijn?

Vrijdag 26 mei 2023Afbeelding Mag het ook thee zijn?

Deze column schrijf ik nadat ik net aanwezig ben geweest bij de kennisnetwerkdag van de NVD. Hoe prettig is het om perspectieven en inzichten met elkaar uit te wisselen. Om ideeën en gedachten te kunnen spiegelen. Om een beroep op elkaar te kunnen doen voor advies en ondersteuning. Om samen verder te bouwen aan een stevige positie voor de diëtist. En dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee.

Inmiddels zit mijn eerste maand als voorzitter van bestuur erop. De overdracht en eerste bestuursvergadering zijn geweest. Langzaam maar zeker krijg ik een steeds completer beeld van alle ontwikkelingen in ons werkveld, zowel in de 1e, 2e als 3e lijn. Hoewel de verschillende thema’s of ontwikkelingen niet voor iedere diëtist even interessant of relevant zijn, is netwerken dat wel. In mijn werk als diëtist heb ik inmiddels een aardig netwerk opgebouwd. Tegelijkertijd wil en moet ik als voorzitter mijn netwerk verder laten groeien. Dank dus voor alle uitnodigingen en suggesties om eens koffie te komen drinken. Ik heb dit vertaald naar ‘voel je uitgenodigd en kom eens langs’. Heel graag zou ik op al deze uitnodigingen positief reageren, tegelijkertijd zal ik helaas omwille van de tijd niet op alle uitnodigingen kunnen ingaan.

In de komende jaren zal ik mijn best doen om mijn netwerk verder te laten groeien. Om de volledige omvang van ons mooie werkveld nog beter in beeld te krijgen. Om een goede vertegenwoordiger van ons mooie vak en beroepsvereniging, van jullie te zijn. Om daar waar mogelijk, als de tijd het toelaat, jullie te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Ik weet nog niet precies hoe dit vorm zal gaan krijgen, maar dat zal in de komende maanden vast wel duidelijk worden. Daarnaast ben ik natuurlijk altijd te bereiken via mvanderlaan@nvdietist.nl

Dan nog een laatste punt. Ik drink geen koffie, dus mag het ook thee zijn?

Afbeelding voor Mirjam van der Laan

Mirjam van der Laan

Mirjam van der Laan is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Ze wil graag een bijdrage leveren aan het uitdragen van de visie ‘De diëtist en de diëtetiek’ in 2030’ en de bijbehorende veranderagenda.

Volledige biografie