Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Literatuurmisc/arrow-dots-blackJij bent alles wat je kind nodig heeft

Jij bent alles wat je kind nodig heeft

Het Nieuwe Borstvoeding Boek
CategorieBoeken
Datum30/05/2018
Auteurs
Stefan Kleintjes, Gonneke van Veldhuizen
ISBN9789060388426
Afbeelding voor Jij bent alles wat je kind nodig heeft

Dit prachtige boek is een compleet naslagwerk met up to date en wetenschappelijk onderbouwde informatie over borstvoeding. De auteurs zijn lactatiekundige en kinderdiëtist Stefan Kleintjes en lactatiekundige en docent lactatiekunde Gonneke van Veldhuizen-Staas. Twee experts binnen het vakgebied.

Negen maanden lang draagt een moeder haar baby in haar buik. In deze periode is haar lichaam in staat om dit wezentje te laten groeien tot de baby die geboren wordt. Hoe bijzonder is het dat zij deze daarna op haar eigen melk verder kan laten groeien!

‘Jij bent alles wat je kind nodig heeft’. Deze ondertitel omvat precies het thema dat centraal staat in dit boek. Naast borstvoeding, wordt er namelijk ingegaan op het wezenlijke belang van het volgen van de natuurlijke behoefte van het kind (veel fysieke nabijheid). Borstvoeding en het volgen van deze natuurlijke behoefte zijn twee aspecten die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In het boek wordt dit treffend samengevat: ‘Een baby heeft maar drie dingen nodig: voedsel, warmte en veiligheid. Hij vindt ze alle drie in de armen en aan de borst van zijn moeder’.

Het boek is interessant voor zowel moeders die voor het eerst hun kind aan de borst voeden als voor langer voedende moeders. Ook voor professionals binnen verschillende takken van de gezondheidszorg, waaronder de (kinder)diëtist, is dit boek een waardevol exemplaar. Om de borstvoeding tot een succes te maken is dit boek een must read voor elke professional die te maken heeft met deze doelgroep.

Het boek is overzichtelijk, makkelijk leesbaar en biedt tevens diepgaande informatie. Verhalen uit de praktijk, links naar internet, tips, wist je datjes en verklarende woordenlijsten maken dit boek helemaal af.