Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackSamenwerking tussen NVD en Kennisnetwerk

Samenwerking tussen NVD en Kennisnetwerk

Afgelopen periode heeft een prettige samenwerking plaatsgevonden tussen team KKOI (Kennis Kwaliteit Onderzoek en Innovatie) van de NVD en het kennisnetwerk KDOO (Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas).

Op verzoek van het kennisinstituut van FMS (Federatie Medisch Specialisten) worden wij regelmatig betrokken bij het opstellen of evalueren van multidisciplinaire richtlijnen. Hierbij is altijd sprake van samenwerking tussen NVD en kennisnetwerk. Zo ook bij de multidisciplinaire richtlijn overgewicht en obesitas. Een van de stappen in dit proces is de commentaarfase. Dit is het moment waar op je op- en aanmerkingen kunt maken op de concepttekst van de betreffende richtlijn. Bij deze richtlijn heeft KDOO het document van FMS gekregen via de NVD en het voortouw genomen voor de inhoudelijke reactie. Als NVD hebben wij daarna vooral gekeken naar de strategische belangen voor de diëtist. Gezamenlijk is daarna het commentaar verstuurd naar het kennisinstituut.

Een mooie samenwerking dus tussen NVD en kennisnetwerk. In dit specifiek geval met heel veel dank aan KDOO, omdat er veel commentaar geschreven moest worden.

Wij zullen jullie vaker op de hoogte houden van de stand van zaken van verschillende richtlijnen waar wij bij betrokken worden.