Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackGLI: meld je probleem

GLI: meld je probleem

Leden melden ons dat met name rond de administratie en betalingen van de GLI nog niet alles goed is ingeregeld. De NVD is in gesprek met alle GLI interventie-eigenaren en de KNGF,  VVOCM, BLCN, ZN en NZa om problemen te duiden en oplossingen te zoeken.

Blijf vooral je strubbelingen naar ons sturen. Praktijkvoorbeelden helpen inzichtelijk te maken wat er niet goed gaat. We zien dat partijen zich inspannen om processen te verbeteren, dus dat is goed nieuws.

Kostprijsonderzoek GLI

De NZa heeft aangekondigd een kostprijsonderzoek te gaan doen naar de GLI. De huidige prijsstelling is gebaseerd op COOL, een monodiscipliniar programma , de andere programma’s zijn multidisciplinair om maar eens een verschil te noemen. De NZA heeft ook een overzicht geschreven met aanbevelingen die zouden meoten gebeuren. Zie hier wat de NZa over de GLI zegt: https://puc.overheid.nl/nza/doc/PUC_655296_22/1/

Vaak wordt een GLI aangeboden vanuit een zorggroep. De NVD is in gesprek met InEen en ZN om problemen in kaart te brengen en oplossingen te verzinnen.

Werkgroep diëtist/leefstijlcoach

De NVD wil ook een werkgroep inrichten speciaal voor de diëtist/leefstijloach, om direct toegang te hebben tot een achterban. Zo kunnen we sneller signalen oppikken en sparren. Wil je hieraan deelnemen: mail ons dan!