Algemene voedingsrichtlijnen
Initiatief
Laatst beoordeeld
Diverse organisaties
1 september 2020
Richtlijn | Ontwikkelaar / eigenaar | Doelgroep | Ontwikkeljaar |
---|---|---|---|
Richtlijnen Goede Voeding | Gezondheidsraad | Alle doelgroepen | 2015 |
Protein and amino acid requirements in human nutrition | World Health Organization | Alle doelgroepen | 2007 |
Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases | World Health Organization | Alle doelgroepen | 2003 |
Zorgmodule voeding | Partnerschap Overgewicht Nederland | Alle doelgroepen | 2012 |
Zakboek Diëtetiek | Hinke Kruizenga en Nicolette Wierdsma | Diëtisten | 2014, herziening in 2020 |
Dietetic Pocket Guide Paediatrics | Luise Marino, Rosan Meyer, Nicolette Wierdsma en Hinke Kruizenga | Diëtisten | 2019 |
Standard Operating Procedures Nutritional Assessment | Nutritional Asssessment Platform | Diëtisten en onderzoekers | Sinds 2017, verschillende SOP’s |
Deze inventarisatie is uitgevoerd door:
- ir. Caroelien Schuurman,
- Hinke Kruizenga
- Wendy van Koningsbruggen
- Wineke Remijnse – Meester