Richtlijnen infectieziekten
In het voorjaar van 2020 inventariseerde de NVD het gebruik van kwaliteitsstandaarden in de diëtetiek.
Het overzicht van de richtlijnen Infectieziekten is hieronder weergegeven. De inventarisatie bestond uit:
- Dieetbehandelrichtlijnen van 2010 Uitgevers
- Kwaliteitsstandaarden gebruikt in de onderbouwing van de Dieetbehandelrichtlijnen van 2010 Uitgevers en de Artsenwijzer Diëtetiek
- Kwaliteitsstandaarden van diverse NVD-netwerken
- Kwaliteitsstandaarden waar een NVD-vertegenwoordiger aan meewerkte
- ESPEN-richtlijnen
- Overige (Internationale) kwaliteitsstandaarden gebruikt door diëtisten van NVD-netwerken
HIV-infectie / AIDS
Richtlijn | Ontwikkelaar / eigenaar | Doelgroep | Ontwikkeljaar |
---|---|---|---|
European AIDS Clinical Society Guidelines | European AIDS Clinical Society (EACS) | Multidisciplinair | 2017 |
Guidelines on Enteral Nutrition: Wasting in HIV and other chronic infectious diseases | ESPEN | Multidisciplinair | 2017 |
COVID-19
Richtlijn | Ontwikkelaar / eigenaar | Doelgroep | Ontwikkeljaar |
---|---|---|---|
Critical care dietetics guidance covid-19 | British Dietetic Association | Diëtisten | 2020 |
ESPEN expert statements and practical guidance for nutritional management of individuals with sars-cov-2 infection | ESPEN | Diëtisten | 2020 |
Deze inventarisatie is uitgevoerd door:
- ir. Caroelien Schuurman
- Hinke Kruizenga
- Wendy van Koningsbruggen
- Wineke Remijnse – Meester