Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Richtlijnenmisc/arrow-dots-blackRichtlijnen infectieziekten

Richtlijnen infectieziekten

Initiatief
Laatst beoordeeld
Diverse organisaties
1 september 2020

In het voorjaar van 2020 inventariseerde de NVD het gebruik van kwaliteitsstandaarden in de diëtetiek.

Het overzicht van de richtlijnen Infectieziekten is hieronder weergegeven. De inventarisatie bestond uit:

  • Dieetbehandelrichtlijnen van 2010 Uitgevers
  • Kwaliteitsstandaarden gebruikt in de onderbouwing van de Dieetbehandelrichtlijnen van 2010 Uitgevers en de Artsenwijzer Diëtetiek
  • Kwaliteitsstandaarden van diverse NVD-netwerken
  • Kwaliteitsstandaarden waar een NVD-vertegenwoordiger aan meewerkte
  • ESPEN-richtlijnen
  • Overige (Internationale) kwaliteitsstandaarden gebruikt door diëtisten van NVD-netwerken

HIV-infectie / AIDS

RichtlijnOntwikkelaar / eigenaarDoelgroepOntwikkeljaar
European AIDS Clinical Society GuidelinesEuropean AIDS Clinical Society (EACS)Multidisciplinair2017
Guidelines on Enteral Nutrition: Wasting in HIV and other chronic infectious diseasesESPENMultidisciplinair2017

COVID-19

RichtlijnOntwikkelaar / eigenaarDoelgroepOntwikkeljaar
Critical care dietetics guidance covid-19British Dietetic AssociationDiëtisten2020
ESPEN expert statements and practical guidance for nutritional management of individuals with sars-cov-2 infectionESPENDiëtisten2020
Inhoudsopgave

Deze inventarisatie is uitgevoerd door:

  • ir. Caroelien Schuurman
  • Hinke Kruizenga
  • Wendy van Koningsbruggen
  • Wineke Remijnse – Meester