Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Literatuurmisc/arrow-dots-blackHypertensie, maak het verschil!

Hypertensie, maak het verschil!

CategorieBoeken
Datum03/07/2020
Auteurs
Manon Verheul-Koot
Afbeelding voor Hypertensie, maak het verschil!

Bij hypertensie wordt vaak vooral aandacht besteed aan zoutverlaging. Maar er zijn veel meer voedings- en leefstijlfactoren die de bloeddruk beïnvloeden. Een goede advisering hierover is belangrijk: een uitgesproken mogelijkheid voor de diëtist! Want in samenspraak met de arts en apotheker kun je het verschil maken. Voor een complete bijscholing over dit onderwerp is er nu het e-book en de e-learningmodule ‘Hypertensie’ van VoedingOnline.

Meer dan zout

Recent verscheen op VoedingOnline een nieuwe uitgave: Hypertensie. Deze bijscholing bestaat uit een e-book en e-learningmodule. Daarin beschrijft auteur Manon Verheul-Koot de invloed van voeding en leefstijl op hypertensie (zowel op de behandeling als op de preventie). En die invloed is groter dan doorgaans wordt aangenomen. Verheul-Koot gaat in op alle aspecten die mogelijk een rol spelen, van roken en alcohol, tot bewegen, gefermenteerde producten, vet, suiker, groenten en kruiden. Alles is goed gedocumenteerd met literatuurreferenties, waarnaar direct door te klikken is.

Diëtist maakt verschil

Met deze adviezen kan de diëtist, in overleg met de arts en apotheker, een optimale behandeling van hypertensie bereiken, waardoor bijvoorbeeld de hoeveelheid bloeddrukverlagende medicijnen kan worden verminderd. Ook op het gebied van preventie is veel winst te behalen: diëtisten kunnen de voeding- en leefstijlfactoren die van invloed zijn op het ontstaan van een te hoge bloeddruk meer algemeen en met praktische adviezen onder de aandacht brengen, waardoor veel ellende te voorkomen is.

12 uur en 12 kp-punten

De VoedingOnline-scholing Hypertensie bestaat uit een e-book en bijbehorende e-learningmodule. De scholing staat voor 12 studiebelastingsuren, waarmee 12 accreditatiepunten te behalen zijn. De e-learning – die gebruikt moet worden in combinatie met het boek – bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier. De scholing is bestemd voor professionals als diëtisten artsen en apothekers.

Zowel boek als module kosten € 75 (excl. btw)