Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Literatuurmisc/arrow-dots-blackEetproblemen bij kinderen en adolescenten

Eetproblemen bij kinderen en adolescenten

CategorieBoeken
Datum17/02/2018
Auteurs
Lien Goossens, Ellen Moens
ISBN9789463440158
Afbeelding voor Eetproblemen bij kinderen en adolescenten

Klinisch psychologen Lien Goossens en Ellen Moens schreven in samenwerking met het multidisciplinaire kenniscentrum Eetexpert een mooi overzichtelijk boek over eetproblemen bij kinderen en adolescenten. Beide auteurs zijn werkzaam aan de onderzoeksgroep Klinische Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit Gent.

In Eetproblemen bij kinderen en adolescenten vertalen ze recente onderzoeksresultaten naar de dagelijkse praktijk, geïllustreerd met veel praktijkvoorbeelden. Deel 1 schetst de theorie over de normale ontwikkeling van het eetgedrag, het voorkómen van eetproblemen, oorzaken en gevolgen, preventieprogramma’s en maatschappelijke context. Deel 2 gaat specifiek over eetproblemen bij kinderen in de kleuterleeftijd tot tien jaar. Deel 3 richt zich op eetproblemen in de adolescentie. In die laatste twee delen beschrijven de auteurs achtereenvolgens de signalen, beïnvloedingsfactoren (zoals de rol van ouders en de opvoeding), diagnostiek, behandeling en tips (voor op school en voor hulpverleners).

Het boek is prettig leesbaar. De Vlaamse auteurs verwijzen weliswaar vooral naar websites en hulpverleners in België, maar het boek is ook zeker een aanrader voor Nederlandse diëtisten die werken met deze patiëntengroep.