Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Literatuurmisc/arrow-dots-blackEetgeluk

Eetgeluk

CategorieBoeken
Datum15/01/2021
Auteurs
dr. Megan Rossi
ISBN9789024589661
Afbeelding voor Eetgeluk

De bestseller ‘Eat yourself healthy’ van dr. Megan Rossi is vertaald in het Nederlands en heeft de titel ‘Eetgeluk; minder stress en meer energie met deze gids voor gezonde darmen en een blijer brein’.

Wie is dr Megan Rossi?

Megan Rossi is diëtist-onderzoeker aan het Londense Kings College en heeft en is oprichter van de Gut Health clinic, een groep van MDL diëtisten, in Londen.

Ze heeft zichzelf als wetenschapper al bewezen getuigende de indrukwekkende lijst van artikelen in PubMed en samenwerkingsverbanden. Een onderzoeker en inhoudelijk expert met een sterke drive om de wetenschap te vertalen naar het grote publiek en de resultaten uit het onderzoek de implementeren in de praktijk.

Inhoud boek

Het boek is aantrekkelijk vormgegeven en leest prettig. Het geeft de basisinformatie over de darmen, het microbioom, vezels, probiotica. Daarna worden de veel voorkomende darmklachten, voedselintoleranties en het prikkelbare darmsyndroom uitgelegd. Het is duidelijk geschreven en goed te begrijpen maar heeft ook diepgang. Onderwerpen als de hersen-darm-as komen aan de orde maar er wordt ook een praktisch overzicht gegeven van voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsvezels.

Testen

Bij veel onderwerpen is er een test toegevoegd waarmee de lezer de inhoud van dat onderdeel kan toepassen op zichzelf. Deze tests zijn ook online beschikbaar.

Adviezen

De adviezen zijn praktisch en er wordt duidelijk aangegeven wanneer de (huis)arts of diëtist moet worden ingeschakeld. Patiënten zullen zich herkennen in de beschreven klachten en krijgen de juiste adviezen in de goede volgorde (eerst vocht, beweging etc).

Dit boek is door de diëtist goed bruikbaar als ondersteuning van de te geven uitleg en adviezen. Een mooie vertaling van wetenschap naar praktijk; een aanrader!

€24,99