Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Literatuurmisc/arrow-dots-blackEet als een atleet – Hardloopeditie

Eet als een atleet – Hardloopeditie

CategorieBoeken
Datum24/11/2020
Auteurs
Vera Wisse Msc, Titia van der Stelt
Afbeelding voor Eet als een atleet – Hardloopeditie

Leuk, een nieuw boek in de serie van I’m a Foodie. De Eet als een atleet – Hardloopeditie.
Een aanrader voor iedereen met interesse in voeding tijdens en rondom het hardlopen.

Het boek is geschreven rondom 5 stappen. Stap 1 is Zorg voor een goede basis, en gaat over het basisvoedingspatroon. Stap 2 gaat over de energiebalans; de zorg voor voldoende energie of hardlopen om af te vallen. Stap 3 behandeld de vochtbalans en brandstof, stap 4 gaat over optimaal herstel en stap 5 zet de puntjes op de i, onder andere over vegetarisch en veganistisch eten, maagdarmklachten en supplementen. Heel overzichtelijk en duidelijk!
Vijf hoofdpersonen illustreren de theorie, elk met  hun eigen hardloopdoel, variërend van de recreatieve loper die 3 km wil hardlopen tot de ultraloper .

Het boek is heel toegankelijk geschreven, praktisch en geeft daarnaast antwoord op de vele vragen die hardlopers hebben ingestuurd. Het boek gaat niet diep op de theorie in, dat is een bewuste keuze, daarvoor verwijzen de auteurs naar grote broer Eet als een atleet. Wel hebben de adviezen een wetenschappelijk fundament. En zoals we gewend zijn van I’m a Foodie, is het boek glashelder geschreven, professioneel vormgegeven, met mooie foto’s, aantrekkelijke recepten en duidelijke infographics. Ik krijg spontaan zin om het hardlopen weer op te pakken! Trek de hardloopschoenen maar aan!

Eet als een atleet: hardloop editie, geschreven door sportdiëtisten en wetenschappers Vera Wisse en Titia van der Stelt. I’m a Foodie Publishing, Amsterdam.