Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Literatuurmisc/arrow-dots-blackDoe effe gezond

Doe effe gezond

Boek, website en persoonlijk advies door diëtisten
CategorieBoeken
Datum16/11/2019
Auteurs
Monique Ammerlaan, Marjolein van Dop
Afbeelding voor Doe effe gezond

De diëtisten Monique Ammerlaan en Marjolein van Dop werken al sinds 2013 samen in hun dietistenpraktijk Lijfstijldietisten in het Westland. Ze schreven het boek ‘Doe effe gezond’. Hun doelgroep is vrouwen die gezonder willen gaan eten en leven.

Begin bij het begin

Op de pagina voor de inhoudsopgave geven ze de lezer de eerste tip: “Wil je nooit meer terugvallen in je oude eetgewoonten? Begin dan echt bij hoofdstuk 1 en blader niet meteen door naar de recepten”.

In dat eerste hoofdstuk besteden ze aandacht aan het eetpatroon, wat is gezond eten en de redenen waarom gezond eten belangrijk is. De diëtisten hebben het niet over ‘lijnen’ of  ‘dieet’ maar over een ‘gezond eetpatroon’. Onderwerpen als haalbare doelen, het vasthouden van motivatie, hulp uit de omgeving en beweging worden uitgewerkt.

Opbouw boek

In de volgende hoofdstukken gaan over planning van gezond eten, hoe ga je ermee aan de slag en de valkuilen. Daarna volgt informatie over het ontbijt, de lunch en de warme maaltijd. De tekst wordt afgewisseld met weetjes, tips en kaders en elk hoofdstuk wordt afgesloten met de belangrijkste tips van Monique en Marjolein. In elk hoofdstuk wordt een praktijkvoorbeeld uitgewerkt.

Recepten

De helft van het boek bestaat uit gezonde recepten voor ontbijt, lunch en avondeten. Deze recepten zijn getest door een panel vrouwen. Elk recept heeft een vegetarische variant en de voedingswaarde staat erbij. De recepten vormen samen 6 weekmenu’s.

Website

De website levert aanvullende informatie en een maaltijdplanner. Lezers die persoonlijk advies willen kunnen hier een afspraak maken. Een compleet pakket waarin ieder zelf kan kiezen wat zij (maar ook hij) nodig heeft.