Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackWebinar true pricing van voedsel in Nederland
Transitiecoalitie Voedsel

Webinar true pricing van voedsel in Nederland

LocatieOnline
Duur15:00 - 17:00
Datum13 december 2022
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Webinar true pricing van voedsel in Nederland

Op dinsdag 13 december organiseert de Transitiecoalitie Voedsel een webinar over true pricing.

De belangstelling voor true pricing is de afgelopen vijf jaar sterk toegenomen in Nederland, en ook internationaal zien we dat de aandacht groter wordt. Bij true pricing gaat het erom dat de onbedoelde neveneffecten van economische activiteiten (zoals de productie van voedsel) in geldwaarden worden uitgedrukt en daadwerkelijk worden verrekend in de prijzen. Deze verborgen kosten hebben betrekking op onder meer klimaat, luchtkwaliteit, water, bodems, biodiversiteitsverlies, dierenwelzijn, gezondheid en ook op ongelijke verdeling van de welvaart. Ze lopen al gauw in de tientallen miljarden euro’s per jaar als we alleen al kijken naar de landbouw en voedselproductie. 

Tot voor kort was true pricing vooral een rekenexercitie. Echter in de afgelopen twee jaar hebben mede door inzet van de Transitiecoalitie Voedsel, het ministerie van LNV, het Impact Instituut/True Price, Eosta en andere organisaties en bedrijven verschillende praktijkexperimenten plaatsgevonden. Zo is er sinds enige tijd de true price supermarkt in Amsterdam en een true price café in Breukelen. 

Hoog tijd om eens een peilstok in de ontwikkelingen te steken en te zien hoe het nu gaat met true pricing in Nederland.

De webinar is gratis te volgen en vindt plaats op dinsdag 13 december 15.00 – 17.00 (inclusief nazit). Klik hier om je aan te melden. TcV-leden krijgen ook toegang tot de opname.