Voeding bij Kanker in de Eerste Lijn
De verwachting is dat het aantal cliënten waarbij kanker wordt geconstateerd de komende jaren flink zal toenemen. Daarom wordt medische kennis vanuit oncologisch perspectief steeds meer gewenst van diëtisten in de eerste lijn. Wil je in korte tijd over deze kennis beschikken? In deze praktijkgerichte 1-daagse cursus krijg je zicht op verschillende oncologische aandoeningen en leer je hoe je oncologische patiënten een passend voedingsadvies kunt geven.
Let op! Voor deze cursus is het nodig dat je in bezit bent of toegang hebt tot het Handboek voeding bij kanker (2022).
Resultaat
- Je hebt kennis over incidentie, prevalentie en sterftecijfers bij kanker
- Je hebt kennis over de oorzaken en indeling van ondervoeding bij kanker
- Je kunt voor een oncologische patiënt een specifieke behandeling formuleren
- Je kent de meest voorkomende voedingsgerelateerde klachten bij een oncologische patiënt
- Je kent de tumorspecifieke dieetbehandeling bij slokdarm-, dikke darm-, long- en borstkanker
- Je kunt voedingsadviezen geven aan een oncologische patiënt en omgeving bij (voedings)problemen in de palliatieve fase
Deze cursus wordt gegeven door Roelien Middelveld. Roelien is al meer dan 30 jaar werkzaam als diëtist in het ziekenhuis. Haar speciale belangstelling ligt bij oncologie. Niet alleen vanuit professionele interesse, omdat zij in het ziekenhuis veel met oncologiepatiënten werkt, maar ook door haar persoonlijke ervaring met haar dochter die op 9-jarige leeftijd kanker kreeg en recent darmkanker heeft gehad. Zij draagt graag haar kennis over de behandeling van oncologiepatiënten over aan diëtisten in de eerste lijn.
Praktische informatie
De cursus duurt 1 dag en wordt gegeven op 6 november 2024 in Utrecht. Totaalprijs incl. btw is € 437,60
De cursus wordt aangeboden door Pro Education.
Meer informatie: Voeding bij Kanker in de Eerste Lijn | Pro Education