Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackSymposium Blended diet, een goed alternatief?
Nestlé Health Science

Symposium Blended diet, een goed alternatief?

LocatieLundlaan 8 Utrecht
Duur1 dag
Datum20 juni 2022
NiveauPost HBO
AccreditatieIn aanvraag
Meld je aan!
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Symposium Blended diet, een goed alternatief?

De werkgroep Blended Diet van het Netwerk Kinderdiëtisten (NKD) organiseert in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Nestlé Health Science een symposium rond het onderwerp blended diet. 

Blended diet (BD) is het gebruik van een zeer fijn gepureerde maaltijd die zo vloeibaar is dat deze via een sonde kan worden toegediend. 

Sinds enkele jaren is er ook in Nederland steeds meer vraag naar de toepassing van blended diet. Ouders hebben vaak het gevoel dat blended diet een natuurlijkere manier van voeden is, met een natuurlijker samenstelling. Ze zien ook psychische, sociale en emotionele voordelen. Daarnaast wordt blended diet in Nederland inmiddels vanuit de (para)medische zorg zelf ook regelmatig overwogen, wanneer industrieel bereide sondevoeding klachten als reflux, spugen, obstipatie en diarree blijft geven. Dit symposium is bedoeld om wetenschappelijke kennis, praktische informatie en ervaringen uit te wisselen. Om zo meer bekendheid en draagvlak voor blended diet te creëren.